Руски амбасадор у Лондону: Политика Запада према Сирији — претња целом свету

Политика САД према сиријском конфликту, коју практично аутоматски подржавају и Француска и Велика Британија, носи са собом претњу по цео свет, изјавио је амбасадор Русије у Великој Британији Александар Јаковенко.

Руски амбасадор у Лондону: Политика Запада према Сирији — претња целом свету

Како је рекао, Русија сматра да међународна заједница не треба да стоји по страни и да мора јасно да говори о забринутости поводом акција које намеравају да предузму САД и њихови савезници.
Из Амбасаде Русије такође кажу да је Москва забринута због одлуке Лондона о предузимању корака у Сирији, упркос томе што и даље нема реалних доказа да је сиријска војска користила хемијско наоружање.

Русија, како се додаје, позива британске власти да се суздрже од корака које могу додатно да погоршају ситуацију у Сирији.

Руски амбасадор се осврнуо и на питање тровања бившег руског обавештајца Сергеја Скрипаља и његове ћерке Јулије рекавши да се истражни процес води апсолутно нетранспарентно, као и да још нема никаквих доказа да је Русија умешана у тај инцидент.

Додао је и да све случајеве са смрћу руских држављана у Великој Британији повезује једна те иста ствар — истражни процеси се воде под велом тајности.

„Сви ти документи су тајни, немамо никакву могућност да сазнамо шта се у њима наводи“, закључује амбасадор.

Руска амбасада наводи и да је свака модерна хемијска лабораторија у стању да произведе нервни агенс типа „Новичок“.

Спутњик

Коментари: