Грчка полиција је саопштила да се око 6.000 до 7.000 људи окупило на митингу и маршу у центру Атине у организацији комунистичке партије Грчке у знак протеста против ракетног напада САД на Сирију.

Демонстранти су се окупили на Атинском централном тргу Синтагма, након чега су се упутили пред америчку амбасаду, узвикујући анти-америчке слогане и носећи транспаренте.

Када су стигли до Амбасаде, на улици су црвеном фарбом исписали: „Американци, убице људи“.

Потом су безуспешно покушали да фарбу убаце у двориште америчке амбасаде, преноси АП.

Један од демонстраната је запалио америчку заставу.

Полицијска возила блокирала су приступ амбасади, а примећен је и велики број полицијаца. Протестанти су се разишли у миру ​​у миру.

Подсетимо, наша православна браћа су такође организовала протесте широм Грчке  током НАТО агресије на нашу земљу.

Капетан грчком брода  Грк Маринос Рицудис, који је одбио да учествује у бомбардовању Србије 1999. године су осудили на две и по године затвора.

 

Поглавар СПЦ патријарх српски Иринеј одликовао је Мариноса Рицудиса Орденом Светога цара Константина

«Маринос Рицудис био је у ситуацији да изврши дужност грчке државе и учествује у срамном нападу на наш народ, земљу и он је, као командант војног брода, дошао је у Јадранско море, где му савест није дозволила да испуни оно што је био дужан да учини, вратио се својим бродом у Грчку и отказао послушност да учествује у нападу на Србију», рекао је патријарх, образлажући одликовања на свечаности у Патријаршији.

 

 

 

Тагови: ; ; ; ;