Непријатељска војна акција САД, Велике Британије и Француске у Сирији представља кршење међународних норми.Осим тога Северна Кореја у контексту овог инцидента може да види доступност нуклеарног оружја као једини начин одбране од САД. А сам напад одјашњава се једино њиховом «лудачком» жељом да се осигурају у САД, пише часопис Чајн дејли коментаришући последњи напад САД, Велике Британије и Француске на Сирију.

 

 

Издање наводи да је ово лош пример како би од сад било која светска суперсила могла да заобилази УН приликом напада на неку државу која јој се не свиђа.

 

«Зашто САД и њени савезници нису чекали резултате истраге?»- пита се аутор публикације.

Према писању тог листа ситуација подсећа на 2003. годину кад су САД напале Ирак тврдећи да има оружје за масовно уништење.

 

А издање Глобал тајмс наводи у свом уводном чланку «Непристојан напад на Сирију- сраман чин» и да САД прикривају негативне последице својих «лудачких акција».

 

«Ми већ сад видимо да ће се амерички напад на Сирију негативно одразити на преговоре две Кореје а посебно на преговоре Трампа и Ким Џонг Уна»

«Без мандата УН САД, Велика Британија и Француска се понашају као преваранти. Без обзира на то каквим се патетичним изговорима служе не могу прикрити чињеницу да су линчовали Сирију без икаквих доказа»

Државна агенција Синхуа наводи да САД не желе да прихвате да би Асад могао још једном да победи и да учврсти своју позицију.

 

«САД реализују на Блиском Истоку своју стратегију елиминације свих непогодиних»- резимирају кинески медији.

Тагови: ;