«Наравно да Рамуш Харадинај баш као ни Хашим Тачи не може да угрози мир и стабилност ни на једном центиметру територије Републике Србије и уосталом због тога Војска Србије и постоји. Наравно да смо довољно снажни и наравно да смо довољно спремни да спречимо сваког терористу било осуђеног било неосуђеног какав је Рамуш Харадинај да угрози мир на простору Републике Србије и уосталом читавом Балкану», изјавио је министар Александар Вулин коментаришући наводе премијера тзв. Републике Косова Рамуша Харадинаја о претензијама према Бујановцу и Прешеву.

 

Он је нагласио да оно што забрињава јесте чињеница да читава Европска унија и НАТО тако упадљиво ћуте и када Хашим Тачи позива на оружје и прети пушкама и када Рамуш Харадинај говори о некаквом источном Косову.

«Било би време да проговоре и да умире читав Балкан својом јасном изјавом, јасним ставом да Тачи и Харадинај говоре само у своје име и да немају подршку ни Европске уније ни НАТО пакта за то што говоре и за покушаје да угрозе мир и безбедност на читавом Балкану. Време је да проговоре.

 

 

министартво одбране Србије

Тагови: ; ;