Људи у неколико градова Сједињених Америчких Држава и Велике Британије прикључили су се антиимперијалистичким и антиратним протестима, на којима су захтевали да се САД са савезницима повуку из Сирије.

 

 

 

Дан после напада САД, Велике Британије и Француске на наводна постројења за хемијско оружје у Сирији, антиратни демонстранти окупили су се на Јунион скверу у Њујорку како би позвали свет да „брани Сирију и победи амерички империјализам“.

 

На плакатима које су носили писало је: „САД — напоље из Сирије и са Блиског истока“, „Без рата у Сирији“ и „САД/НАТО — склоните крваве руке са Сирије“.

 

Демонстранткиња Ева Сахана рекла је за иранску телевизију да САД и њихови савезници немају право да бомбардују Сирију јер нема доказа да је Асад користио хемијско оружје.

 

Демонстранти испред Беле куће у Вашингтону носили су транспарент са натписом „Стоп расизму и ратној машинерији код куће и у иностранству“.

Протести су одржани и у Лос Анђелесу, Филаделфији, Портланду, Сакраменту и многим другим америчким градовима.

 

Већи број активиста очекује се следеће седмице у Њујорку, Лас Вегасу и другим америчким градовима, а активисти позивају људе на протесте преко друштвених мрежа.

 

И у Великој Британији организовани су антиратни и антирасистички протести у Лондону, Ливерпулу, Манчестеру, Кардифу и другим градовима.

 

 

 

Спутник

Тагови: ;