Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да још нема предлог решења за КиМ, да није сигуран да ће испоштовати да то решење понуди до краја априла, обећао да ће на њему сигурно радити озбиљно, одговорно и храбро, али и констатовао да оно сигурно за Србе неће бити лако.

Александар Вучић (Фото : Лола Ђорђевић)

Вучић је на прес-конференцији с премијером немачке покрајине Банен-Виртенберг Виндфиром Крецманом, одговарајући на питања новинара, рекао да ће предлог, ако то буде могуће, урадити тако да не ослаби позицију Србије, али и да гарантује да ће вредно радити како бисмо се приближили компромисном решењу и постигли договор.

Додао је да не спада у људе који су за то да се одржава ситуација замрзнутог конфликта и чекају боља времена…

„Јер тога нема, од тога ћемо дочекати само тежа и лошија времена“, поручио је, додајући да наше проблеме не треба да остављамо деци, већ да их сада и сами решавамо, и то дијалогом.

Приметио је, међутим, да са каквим год решењем да изађе, уверен је да ће оно бити дочекано „на нож“, и то свуда у окружењу, и у свету, али посебно овде у Србији.

„Ако заиста желите решење, онда морате најпре да победите на референдуму у својој земљи. Јер, није ми циљ да нешто кажем да бих задовољио некога на Западу, а да до решења не дођемо, већ да задовољним грађане Србије, али не тако да грађани Србије и даље не буду срећни, већ да добро знају шта им је решење, а да њиме не буду понижени“, поручио је председник Србије.

У сваком случају, додао је, на том ће решењу радити озбиљно, одговорно и храбро, са жељом да се решење пронађе.

„Једино у шта сам сигуран је да оно неће бити безболно за нас Србе“, закључио је.

 

Спутњик

Тагови: ; ; ;