Адвокат Наталија Весељницкаја, која је присуствовала састанку сина америчког председника Доналд Трумп Јуниора са представницима Русије у Трумовој кули 2016. године, се изненадила јер је амерички специјални тужилац Роберт Милер није контактирао по поводу давања информација о наводном мешању Москве у изборе у Сједињеним Америчким Државама.

У интервјуу за Асошијетед прес она је напоменула да специјални тужилац, по њеном мишљењу, «не ради над тим да се утврди истина», цитира руска новинска агенција Тас.

Веселнитскеја је за Интерфакс говорила о састанку у Берлину са америчким истражитељима из Сенатског обавештајног одбора у марту.

«Дала сам имена. То су Џонатан Винер и Давид Кремер. Обојица добијају новац из буџета — један од Стејт департмента, а други — од јавних организација ради легализовања овог антируског пројекта», приметила је она.

Адвокатица је такође додала да су истражитељи поред тога што су постављали питања, такође показали интерес за њено мишљење о ситуацији.

«Рекла сам истражитељима да су њих двојица радили за Браудера и чинили све да његова приватна прича добије статус међународног значаја и претвори се у причу «САД против Русије». Пре седам година, водали су Браудера по свим канцеларијама у Белој кући», рекла је Весељницкаја .

Новинару АП је рекла да је трочасовни састанак са истражитељима у Берлинутри више личио на монолог него на разговор. «Нису ме прекидали, пажљиво су слушали, њихова питања су била кратка и јасна», рекла је адвокатица (цитира Хералд куријер).

Према њеним речима, истражитељи су углавном били заинтересовани за састанак у Трамповој кули 2016. године. Укратко, представницима Конгреса није рекла ништа ново, и поновила да руске власти нису биле укључене у ове преговоре.

Подсетимо, истрага о наводном руском мешању у америчке изборе, као и наводне повезаности Трампа са Русиијом, које негирају и Бела кућа и Кремљ, спроводи независни специјални тужилац Роберт Милер, као и оба дома америчког Конгреса.

Тагови: ; ;