По други пут у протеклих шест година странка Ислам ће учествовати на локалним изборима у Белгији. Из странке су изјавили да је њихов изборни циљ стварање Исламске Државе чијим че успостављањем између осталог раздвојити мушкарце и жене у јавном превозу, пише лист ХЛН, а преноси Трибун.хр.

„Наш циљ је Исламска Држава, али то не значи да желимо вео на главама“, рекао је оснивач странке.

„Успоставом шеријатског закона желимо да следимо пут пророка и Курана“, додао је.

Странка је на протеклим локалним изборима 2012. успела да убаци два члана у општинама. Ове године имају свог кандидата у 28 општина.

Њихов «политички програм» такође садржи забрану свих порока — казина и коцкања, лутрије, залажу се за обавезно ношење муслиманске одеће за жене, проглашење муслиманских празника државним, халал храну у школама, одвајање мушкараца и жена у јавном превозу.

Иронично, лидер странке тврди да жели да остваи циљеве странке „без кршења белгијског устава“. Међутим, нејасно је како то намерава да учини будући да је већ раздвајање мушкараца и жена у јавном пријевозу дискриминација и кршење устава.

Државни секретар за имиграцију Тео Франкен изјавио је како му се странка „гади.“ На Твитеру је написао:

„Политичка странка названа ‘Ислам’ расте у Белгији. Они отворено позивају на увођење шеријатског закона. Шеријат је кршење људских права. Стога су шеријатске странке антидемократске.“

Тагови: ; ; ;