Време је: Дамаск се спрема да протера Американце и њихове потрчке из Сирије

Све су прилике да ће сиријска војска ускоро бити приморана да покрене војну операцију против проамеричких Курда. САД више не крију да, на рачун територије под контролом Курда, очекују поделу једне суверене државу и оснивање „Демократске федерације Северне Сирије“.

Време је: Дамаск се спрема да протера Американце и њихове потрчке из Сирије

Занимљиво је да ће основу за формирање нове квази државе бити иста племена која су сарађивала са „Исламском државом“. Другим речима, Американци не желе да поделе Сирију ради мира. Јенки желе да организују феудалну разједињеност ратом – сви против свих.

Наравно да овај план мора бити заустављен. Добре речи у дијалогу са Курдима су већ исцрпљене, па ће ускоро морати да се осим добрих речи употреби и револвер. Курди су проширили своје терористичке пипке широм света. Скоро свуда су отворене амбасаде преко којих се регрутују милитанти и прикупљају средства за ПКК. Расадник тероризма у Сирији мора бити очишћен. Нема сумње да учесници пројекта ИГИЛ 2.0 представљају претњу читавом свету, не само сиријском народу.

Недавно је сиријска војска ушла у директне војне сукобе са курдским побуњеницима у провинцији Деир ел Зор на источној обали Еуфрата у близини села Џнејна, Џеја, Шармател Хусан и Хоејска ел Маишија.

У Раки се, у међувремену, настављају масовни протести против курдских окупатора. Грађани верују да проамерички плаћеници немају право да буду у граду, и да успостављају свој поредак који је сличан политици геноцида.

Одлучној осуди курдске политике у Сирији придружила се и Анкара. Међутим, ако се раније Турска борила углавном против ПКК, сада ће сви Курди страдати, разумљиво – јер су курдски лидери продали своје људе за спровођење терористичког пројекта.

Генерално, прошло је време преговора са САД и њиховим потрчцима. У блиској будућности, агресора ће жестоким ударом протерати са територије једне суверене државе. Пре свега, Дамаск ће обратити пажњу на америчку војну базу у ал Танфу.

 

Илија Новицки

Коментари: