Каратисти такозване државе Косово враћени су јутрос са административне границе назад у Приштину, али ће они ипак данас кренути пут Новог Сада где се одржава Европско првенство.

Преокрет! Каратисти из јужне српске покрајине Косова и Метохије учествоваће на предстојећем континенталном првенству, али под заставом Европске карате федерације. Експедиција са каратистима, руководством и новинарима, око 17 сати поново је кренула за Нови Сад, али са опремом без обележја, односно у складу са правилима која је поставила Србија као организатор. Одлука је донета после разговора између Европске карате федерације, Карате савеза Србије и Карате савеза такозване државе Косово.

ЕКФ је издао саопштење у коме се Косво као држава не помиње:

– Европска карате федерација улаже велике напоре да обезбеди учешће свим каратистима на такмичењима које организује. Када је у питању свечаност у Новом Саду, Првенство Европе у каратеу за сениоре, радимо напорно на томе да сви такмичари из Европе учествују на турниру. Можемо да потврдимо да су 52 од 53 националне федерације присутне на шампионату, а чинимо све што можемо како бисмо омогућили да сви учествују. ЕКФ се одувек држао принципа да сви наши турнири морају да буду отворени и доступни колико год је то могуће, наставићемо да инсистирамо на учешћу свих такмичара на нашим догађајима. Надамо се да ће Првенство Европе у каратеу за сениоре проћи у најбољем могућем реду и желимо да сви каратисти учествују на њему – стоји у саопштењу.

Каратисти лажне државе Косово су се огласили путем Твитера, тачније сликом испред аутобуса.

Darko Noveski

Hotsport

Тагови: ; ; ; ; ; ;