Ове године обележавамо 73. годишњицу Победе. У Русији и бројним земљама света одржаће се празничне манифестације. И ове године, 9. маја, поводом Дана Велике Победе у Другом светском рату, трећи пут заредом у Србији је организована акција „Бесмртни Пук“. Учесници акције марширају улицама градова Србије са портретима својих ближњих и тако показати лица оних који се нису покорили злу и победили фашизам!

Организатори «Бесмртног пука» у Србији су позвали учеснике да понесу фотографије својих рођака који су учествовали у одбрани Србије у Првом светском рату, борили се против фашистичке окупације Југославије у Другом светском рату, као и фотографије оних који су бранили Југославију од НАТО агресије 1999. године.

У Београду — сви који желе да учествују окупљају се у 16:30 код гробља «Ослободиоца Београда» у Рузвелтовој улици. Тамо полажу цвеће, а у 17:00 колона креће по маршрути Спомен-парк Ослободиоцима Београда (Ул. Рузвелтова) — споменик Вуку Караџићу — Булевар Краља Александра — Скупштина града Београда. На платоу испред Скупштине Града биће одржан свечани концерт.

У 19:00 у Дому синдиката биће одржана премијера руског филма «Собибор» са српским титловима.

Акција «Бесмртни пук» је већ успешно одржана у седам градова Србије и Републике Српске, а то су: Ниш, Краљево, Крушевац, Крагујевац, Параћин, Бања-Лука, Требиње.

Тагови: ; ; ;