Амерички Стејт департмент поручио је да захтева брзу и одлучну истрагу у случају напада на новинарку «Вијести» Оливеру Лакић у Подгорици.

 

«Узнемирни смо због напада на новинарку Оливеру Лакић. Новинари морају бити у могућности да раде независно и без непрописног утицаја у безбедним условима да би се заштитила отворена, демократска друштва. Пратимо ситуацију у вези са тим кривичним делом и захтевамо брзу и одлучну истрагу да би се одговорни привели правди», саопштено је за Глас Америке из Стејт департмента.

Министри правде и унутрашњих послова Црне Горе, Зоран Пажин и Мевлудин Нухоџић, посетили су редакцију Вијести поводом напада на новинарку Оливеру Лакић.

Пажин је рекао да су органима безбедности дате јасне инструкције, а да Влада очекује брзе и конкретне резултате, преноси РТЦГ.

Пажин је навео да тај напад представља тежак удар на темељне демократске вредности Црне Горе.

но»Зато је неопходно да починиоци овог срамног чина добију снажан и недвосмислен одговор државе, али и читавог друштва. Одговорност извршне власти је овде јасна — органима безбедности је наложено да овом случају посвете све расположиве ресурсе, да уложе сав труд и сва знања да се починилац овог гнусног дела што пре пронађе и приведе правди. Инструкције које су дате су веома јасне и Влада овде очекује брзе и конкретне резултате. То од нас, са правом, очекују не само припадници новинарске професије, већ и читава Црна Гора», навео је Пажин.

Више стотина НВО активиста, новинара и грађана окупило се испред Владе Црне Горе, у знак протеста због оружаног напада на новинарку дневника Вијести Оливеру Лакић.

Напад се десио у уторак увече, испред улаза зграде у којој станује новинарка Лакић, на истом месту где је пре шест година претучена.

Тагови: ; ;