ДНР: Кијев користи преговоре како би свет довео у заблуду

Кијев намерно користи платформу за преговоре како би довео у заблуду светску јавност. Недостатак процене од ОЕБС-а  доводи до даљње дезавуације минских процеса, изјавио је данас новинарима представник ДНР при Заједничком центру за контролу и координацију режима примирја Руслан Јакубов.

 

ДНР: Кијев користи преговоре како би свет довео у заблуду

Раније је оперативна команда ДНР саопштила о нападима на украјинске војске на ДНР 11. маја на дан који ДНР обележава као Дан Републике. Том приликом рањена су три цивила а оштећен је један интернет центар.

„Украјинска страна намерно користи платформу за преговоре како би обманула светску јавност и све учеснике минских процеса како не жели да конфликт решава војним путем“- рекао је Јакубов.

Он је додао да је неопходно предузимање свих могућих мера укључујући и дипломатске како би се Кијев позвао на одговорност због даље ескалације сукоба. Такође одсуство процене од стране страних медија и ОЕБС-а негативно утиче на процесе из Минска.

„Недостатак процене од стране ОЕБС-а као и Немачке и Француске као земаља-гаранта примирја доводи до некажњивости Украјине и њеног одбијања да испуни обавезе из Минска“- рекао је Јакубов.

У вези с тим он је позвао и ОЕБС и све гаранте споразума да предузму све неопходне мере како би се решила ситуација. У супротном ескалација је неизбежна.

Коментари: