У центру Тбилисија  јуче су одржана два протеста, један као подршка акцији полицији против нарко диларе, а други против начина на који је то полиција урадила, док је премијер Грузије Гиоргиј Квирикашвили позвао грађане да остану мирни и уздрже се од насиља.

Прве протесте, на којима учествује око 1.500 грађана, организовао је покрет «Бела бука» јер сматрају да је полиција у току рације против нарко дилера, коју је извела у два ноћна клуба у Тбилисију, прекорачила своја овлашћења, због чега траже оставку премијера Квирикашвилија и министра унутрашњих послова Георгија Гахарије, преноси Тасс.

Учесници другог протеста, њих око 1.000, не слажу се са потезом покрета «Бела бука» и истичу да су против пропагирања дрога.

 «Свака конфронтација и подела у друштву је недопустива за грузијске власти. Агенције за спровођење закона дају све од себе да обезбеде ред и поредак и право на слободу окупљања», рекао је Квирикашвили у телевизијском обраћању грађанима.

Према његовим речима, задатак власти је да спрече мржњу између грађана са различитим ставовима, али и да заузму «чврст став према нарко дилерима и хумани став према зависницима».

Раније је полиција саопштила да је у рацији усмереној против нарко дилера ухапсила осам особа.

Протести против потеза полиције почели су још у суботу увече, а наставили су се и јуче.

Тагови: ; ; ;