Жена чије је дете у суботу у Сао Паулу покушао да отме наоружани нападач је полицајка која у том тренутку није била на дужности, али је имала пиштољ код себе и ранила је напасника.

Нападачу Еливетону Нивесу Мореири (21) супротставила се полицајка Силва Састре (42).

Кад је Еливетон уперио оружје према деци и мајкама, она је из торбе извадила пиштољ и испалила три метка. Повређени нападач пао је на улицу, испалио два метка и коначно дигао руке у знак предаје.

Силва је затим поновно уперила пиштољ у младића, окренула га на стомак и позвала појачање.

„Нападач је пуцао једном, али тај метак је рикошетирао. Кад је други пут покушао да пуца, пиштољ је заглавио. Богу хвала да је била бржа, јер кад нападач схвати да је пред њим полицајац, он пуца да убије“, изјавио је Андре Алвес, Силвин супруг – иначе такође полицајац.

Еливетон је неколико сати касније преминуо у болници, а Силву, иначе мајку две девојчице, слави цео Бразил! Прибрана полицајка, иза које је 20 година стажа, спасла је групу мајки с децом, које не би имале шансе против наоружаног нападача!

Гувернер Марсио Франса честитао је храброј полицајки, похвалио њену храброст и технику и уручио јој цвеће, мада је изразио жаљење због смрти нападача.

„Није идеално кад осумњичени умре. Волели бисмо да се то није догодило. Али ово је упозорење свима који се лате оружја да могу да буду убијени јер си наши полицајци професионалци добро обучени да заштите људе“, поносно је рекао гувернер.

 

kurir.rs

Тагови: ; ; ; ; ;