Оснивач «Агрокора» Ивица Тодорић, позвао је хрватског премијера Андреја Пленковића да поднесе оставку због скандала с мејловима у вези са припремом лекс Агрокора, који указују да је Пленковић све знао и да је имао пуну контролу над, како каже, отимањем «Агрокора».

«Сваки премијер сваке демократске земље одступио би истог тренутка. Ово је, премијеру Пленковићу, неодбрањиво. Својим сте очито испланираним потезима ‘Агрокор’ претворили у плен приватних интереса, постали сте Пл(иј)ековић. А то, једноставно, није допустиво», написао је Тодорић на свом блогу.

За Тодорићем је Пленковићева влада расписала европски налог за хапшење и «црвену потерницу» Интерпола.

Ивица Тодорић се налази у Лондону и чека одлуку тамошњег правосуђа о томе да ли ће бити изручен Хрватској.

Тодорић је много пута до сада оптуживао Владу Хрватске да му је усвајањем лекс Агрокора по хитном поступку «отета имовина» на начин, како је говорио, који није забележен у савременој Европи.

Најавио је покретање свих расположивих правних радњи у Хрватској и пред међународним телима ради «заштите вредности улагања у Агрокор», радних места и привреда држава у којима та компанија послује.

Тодорић је тада најавио да ће у јавним наступима и објавом релевантних докумената у потпуности разоткрити спрегу политике, приватних интереса челника фондова и важних људи из самог «Агрокора», а која је стварни разлог доношења неуставног лекс Агрокора.

 

Танјуг/РТС

Тагови: ; ; ;