Александар Вучић (Фото : Лола Ђорђевић)

У интервјуу «Фајненшел тајмсу», председник Србије Александар Вучић наводи да је «опседнут» Косовом и да без решења тог проблема све што је до сада остварио неће бити одрживо.

Фајненшел тајмс пише да Вучић, како би се Србија квалификовала за чланство у ЕУ, прво мора да реши статус Косова.

«Опседнут сам Косовом. Уколико не решимо тај проблем, све што смо до сада постигли неће бити одрживо. Прва криза би нас уништила», рекао је Вучић.

Фајненшел тајмс подсећа да је председник Србије почео политичку каријеру као ултранационалиста, али и да је 2008. године са групом колега раскинуо сарадњу са «радикалним српским националистичким идеологом Војиславом Шешељом» и формирао Српску напредну странку.

Данас, пише Фајненшел тајмс, Вучић подржава чланство у ЕУ као катализатор промена и коначни доказ да је Србија побегла из ноћне море Милошевићевих година.

«Још један рат би уништио земљу и будућност српског народа заувек», рекао је Вучић.

Навео је и да он није пети стуб Владимиру Путину у Европи и да је руском председнику јасно рекао да Србија остаје на европском путу.

Каже да не учествује у такмичењу за што већу популарност и да нема потребу да буде вољен и прихваћен.

«Србија је произвела више историје него што може да прихвати», констатује председник Вучић у интервјуу Фајненшел тајмсу и наводи да је, како је рекао Винстон Черчил, «најважнија ствар сачувати мир и смиреност».

РТС, ФАЈНЕНШЕЛ ТАЈМС

Тагови: ; ; ; ;