Новнарка «The New Times» Јевгенија Албатс повезала је изградњу кримског моста са репресијом кримских Татара, рекавши да ће се у вези са отварањем моста проток туриста повећати, новац ће се појавити на Криму, и моје сународнике нико више неће да уништава и шаље у «резервате».

«И опет мој народ је средство политичке спекулације. Тешко је нашим либералима да критикују успех, а Кримски мост је легендарни пројекат, чак и противници то препознају. Очигледно, злогласни русофоби дејствују на принципу «кад нема аргумената, развијте митове». А угњетавање кримских Татара је једна од ових легенди припремљених за све прилике», написала је кримско-татарски писац и јавна фигура Диана Кади на својој Фејсбук страници.

У име правде вреди напоменути да су кримско-татарски људи заиста имају користи од изградње моста: није тајна да већина представника мог народа зарађује у туристичкој сфери. Веза између угњетавања и раста кримске економије не постоји, јер нема озбиљне борбе за земљиште, као што је и госпођа Албатс изјавила.

И да будемо прецизнији, кримски Татари су са доласком Русије коначно добили земљу коју је Украјина много година обећавала», додала је она.

 

Кримски мост не значи само повезивање полуострва са остатком Русије, већ и економски опоравак, решење проблема транспортне логистике. Он је и симбол новог преокрета у историји наше земље. Русија ствара, обједињује и постаје јача, и са тиме наши западни «партнери» и њихови критичари морају да се помире. Нека се навикну на то.

Мост је само почетак! А бајке о репресији кримских Татара — показатељ су њихове немоћи»,  сумирала је Дијана Кади.

 

 

Тагови: ; ; ; ; ;