Од једног држављанина Србије који живи у Чешкој, Земан је током сусрета са грађанима приликом обиласка источне Чешке данас у Јакартовицама добио на поклон флашу пића за то што доследно одбија да прима косовске представнике.

ПРАГ – Председник Чешке Милош Земан изјавио је данас у Јакартовицама на истоку Чешке да су званичници Косова „наркомафијаши који се финансирају од ратних злочина“, када је преузимао поклон од једног свог српског симпатизера као захвалност за то што одбија да се среће са косовским званичницима и блокира именовање амбасадора Чешке у Приштини.

Од једног држављанина Србије који живи у Чешкој, Земан је током сусрета са грађанима приликом обиласка источне Чешке данас у Јакартовицама добио на поклон флашу пића за то што доследно одбија да прима косовске представнике, јавио је данас чешки проруски портал Парламентњи листи.

„Дајте то. То ће бити нешто као ракија. Увек сам о тим представницима (Косова) говорио као о представницима наркомафије која се финансира од ратних злочина. То мислим да је довољно“, казао је Земан као познати љубитељ алкохолних пића обрадован поклоном.

Иако Земанове честе обиласке разних региона Чешке обично прате и мањи протести Чеха са црвеним картонима који протестују јер се свог председника стида, уверени да их одвлачи од западних савезника и вуче на исток у наручје Русије, у Јандроковицама демонстраната први пут није уопште било.

Симпатизери су питали Земана како намерава да се обрачуна са новинарима, пре свега из чешког јавног тв сервиса ЧТ, који га, како је казао један Чех, јавно блате.

„Знате, ја мислим да је најбоље не расправљати са њима. Мада, некада имам утисак да би пар шамара било на месту“, казао је Земан, јавља чешки портал Сезнам.цз.

Танјуг, Курир

Тагови: ; ; ; ;