Притварање новинара РИА Новости Украјина Кирила Вишинског и претрес канцеларија РИА Новости представљају озбиљне потезе који морају да се спроводе у складу са законом, изјавила је портпаролка Стејт департмента Хедер Наверт.

Укроп news/ Кирил Вышински

„Притварање новинара и претрес у медијима треба да се спроводи у складу са законом. Ово укључује поштовање међународног закона о људским правима. Ми се према овим акцијама односимо озбиљно. Надамо се да се власти (Украјине) озбиљно односе према оваквим акцијама“, рекла је Навертова.

„Схватамо да је Украјина, као и многе друге земље, забринута због активне пропаганде… Схватамо забринутост Украјине, али ипак су то веома озбиљне акције које морају да се врше у складу са законом“, истакла је она.

Припадници Службе безбедности Украјине упали су данас у канцеларије украјинске редакције агенције РИА Новости у Кијеву. Новинарка која се налазила у просторијама украјинске редакције РИА Новости се није јављала. У Кијеву је такође ухапшен и руководилац портала „РИА Новости Украјина“ Кирил Вишински.

https://rs.sputniknews.com/

Тагови: ; ; ;