Харадинај сменио министра због Марка Ђурића

Потпредседник Алијансе за ново Косово (АКР) и градоначелник Косовске Митровице Агим Бахтири рекао је да је косовски премијер Рамуш Харадинај сменио бившег министра унутрашњих послова Фљамура Сефаја због хапшења Марка Ђурића, директора Канцеларије за КиМ у Влади Србије.

Харадинај сменио министра због Марка Ђурића

„Министар Сефај је био један од најбољих министара после дужег времена на Косову и урадио је две ствари. Прву је, према мом мишљењу, урадио изузетно добро. Имао је посебно одговорност за ту акцију, а друго — није имао већи интерес да ради тај посао који је напустио“, рекао је Бахтири на каналу Т7, преноси „Газета експрес“.

Он је нагласио да је Сефај смењен због прве ствари, односно хапшења Ђурића.

„Знам све о том догађају у потпуности, јер сам био укључен све време и мислим да је Сефај био веома опрезан у одлуци коју смо заједно донели, али се то некоме није допало и то је једна од ствари због којих је морао да оде“, рекао је Бахтири.

Градоначелник Митровице наводи и да је косовски председник Хашим Тачи можда био у праву када је рекао да је Сефај отпуштен због Ђурића.

„Лоше је од тренутка када је Ђурић ухапшен. Централни ниво је био тих у том погледу, јер добро знате колико је ризично да се ухапси неко попут Ђурића међу људима“, рекао је он.

„Премијер ми је лично рекао да га је ’сменио јер није знао за питање Турака‘“, додао је Бахтири.

Танјуг

Коментари: