Турске обавештајне агенције примиле су дојаву да би на председника Републике Турске Реџепа Тајипа Ердогана, који сутра треба да допутује у посету Босни и Херцеговини, могао бити извршен атентат.

 

 

Према доступним информацијама, у дојави се наводи да би на Ердогана током посете балканским земљама могао бити извршен атентат, преноси Анадолија.

Турским обавештајним агенцијама, како се наводи, дојављено је да особе турског порекла, током Ердоганове посете Балкану у наредном периоду, припремају атентат.

На основу дојава из различитих извора безбедносне снаге покренуле су истрагу. Тренутно су у току детаљне обавештајне активности.

Дојава је стигла од групе турских држављана који живе у главном граду Македоније, Скопљу.

Заменик премијера Турске и портпарол владе те земље Бекир Боздаг је, након што се појавила информација о могућем атентату, изјавио како Ердоган није неко ко се плаши пријетњи смрћу.

Он се огласио на друштвеној мрежи Тwиттер наводећи да је Ердоган председник Турске, вођа турске нације, чувар правде, храбар глас потлачених, онај који воли народ, заставу, домовину и државу.

Казао је да знају да постоје кругови који желе да униште турског председника. Боздаг је подсетио да је председник Турске до данас превазишао «многе претње и препреке и покварио многе замке и игре».

И тако ће, како је казао, и наставити. «Дојава атентата на нашег предсједника није ништа ново, стално постоје», рекао је Боздаг.

Према његовим речима, Ердоган није лидер који ће се предомислити због претњи или страха од смрти. Он ће, нагласио је Боздаг, наставити свој пут.

Тагови: ; ;