Од међународних представника, Кфора и тужиоца сазнала сам да камере на нашим просторијама испред којих је Оливер убијен нису радиле 12 дана, од 4. јанура и да су прорадиле 16. јануара, каже Ксенија Божовић

Тужилаштво у Приштини наводи да камере на седишту Грађанске инцијативе Србија, демократија, правда испред којих је убијен председник Иницијативе Оливер Ивановић нису снимиле ништа, јер у време убиства нису радиле, изјавила је Ивановићева сарадница Ксенија Божовић.

Божовић је у изјави за агенцију Бета навела да јој је у Приштини речено да су камере прорадиле 10 минута након убиства и да су снимиле само кола Хитне помоћи која су дошла на позив након што је пуцано на Ивановића.

„Од међународних представника, Кфора и тужиоца сазнала сам само то да камере на нашим просторијама испред којих је Оливер убијен нису радиле 12 дана, од 4. јанура и да су прорадиле 16. јануара, десетак минута након убиства када су снимила кола Хитне помоћи”, рекла је Божовић агенцији Бета преносећи шта јој је речено у тужилаштву. Према њеним речима, ГИ СДП још није добила рисивер који је одузет због истраге.

„Истражни органи имају одговорност што нам нису дали да погледамо снимак већ су камере однели док смо били у болници у коју је Оливер био одвезен”, рекла је Божовић и додала да је немогуће да камере нису радиле 12 дана.

Божовић је додала да ће видети шта ће моћи да ураде ако им рисивер буде враћен након више од четири месеца. Оливер Ивановић убијен је 16. јануара. На њега су непознате особе пуцале око 8.15 минута. Камере су биле постављене, тако да постоји могућност да су снимиле тренутак када је Ивановић убијен.

Шеф оперативе такозване косовске полиције Жељко Бојић тада је рекао да је полиција скинула видео запис са сигурносних камера и сав материјал, као и онај прикупљен током увиђаја, и да га је послала на даљу обраду у Приштину.

 

Бета/Политика

Тагови: ; ; ;