Мустафић: Мајке Сребренице су пантљичаре, а приче о Сребреници лажи и превара

“Мајке Сребренице су пантљичаре, а све приче о Сребреници су лажи и превара”, рекао је Ибран Мустафић сведок Тужилаштва БиХ у процесу против Насера Орића, након што је истеран из суднице и пре почетка сведочења.

Мустафић: Мајке Сребренице су пантљичаре, а приче о Сребреници лажи и превара

Мустафић је ово изјавио усред Сарајева пред већином домаћих медија међу којима је био и новинар БН ТВ.

“Ја сам дошао на овај суд да браним част невине деце од ових пантљичара које су се овде окупиле, једноставно, од оних који су се представили као хероји Сребренице, а они су уствари хероји обмане Сребренице”, рекао је Мустафић.

Он је рекао да Суд БиХ не дозвољава истину и да је очито да се ради о монтираном процесу.

“Дошао сам у Сарајево да отворим `Пандорину кутију` и да цела јавност зна да је Сребреница продата. Хаос је изрежиран у кухињи Међународне заједнице, а Алија Изетбеговић је био саучесник злочина заједно са мафијом из Сребренице на челу са Насером Орићем”, јасан је Мустафић.

Ибран Мустафић је за време рата био председник извршног одбора СО Сребренице и аутор је књиге “Планирани хаос” у којој говори о умешаности бошњачког политичког врха у Сребреници током рата у БиХ, те злоупотреби цивила у ратне сврхе.

Мустафић тврди да је жртвован један народ у циљу задобијања светске пажње, те је Сребреница пројекат Међународне заједнице.

Он је навео и да је најмање између 500 и 1.000 Бошњака из Сребренице убијено од стране својих сународника током пробоја ка Тузли, јула 1995. године, зато што су постојали спискови оних који “ни по коју цену не смеју живи да се докопају слободе”.

Након овог инцидента у Суду БиХ и његовог покушаја дисквалификовања тезом “психичке неурачуњивости” Мустафић каже да очекује заштиту полиције, али и целокупне јавности.

 

(БН телевизија)

Коментари: