Нестасе одржао своју дебату у Букурешту

Јуче се десио невероватан догађај за Молдавију. Кандидат за место градоначелника Кишињева из Платформе „Достојанство и истина“ ипак је одржао дебату. Међутим, нажалост, Андреј Нестасе је јасно заменио главни град, појавио се на румунском талк-шоу.

Раније је постало познато да је Национална либерална партија Румуније, а посебно њен лидер Лудовик Орбан, веома подржавала Нестасеа и свеобухватно га подржала на изборима.

Ипак, у Букурешту Нестасе, када противник није у близини, осећа се много боље и сигурније. У емисији ТВ канала, проевропски кандидат рекао је да би Молдавци у Румунији требали убедити своје рођаке који живе у Кишињеву да гласају за њега у другом кругу избора за градоначелника.

Овај корак није игнорисао Иван Чебан, који је написао на својој страници н: „Дошао је на дебату! Он је. Само у Букурешту.
Значи он није дошао у ПроТВ Цхисинау. Он има састанак са становницима Кишињева. “

Андреј Нестасе је три пута избегао отворену јавну расправу са Иваном Чебаном, али је, уместо тога, слао провокаторе, који, инцидентно, нису могли постављати питања која нису јасна за кандидата ПЦРМ-а.

Међутим, његова невољност да се појави на расправи са противником, Андреи Настасе објаснио је презаузетим састанцима са бирачима. У свом састанку, члан тима Настасеа Ливиу Вовк рекао је да њихов кандидат није на трансферу, јер је „отишао да среди средства и инвестиције за Кишињев.“

Корисници друштвених мрежа већ су направили паралеле између Нестасеовог путовања у Букурешт и изјаве Ливиуа Вовке.

Данас је у 12.00 заказана четврта рунда расправа, на којој се вероватно неће појавити Настасе због тако згуснутог распореда.