Истражна група из Холандије која се бави трагедијом везаном за обарање малезијског «Боинга» није пронашла ни један доказ умешаности Русије у ову трагедију и нема право да упире прстом у Москву, сматра министар саобраћаја Малезије Ентони Лок.

 

 

На првом месту. Прошле недеље холандски истражитељи су представили јавности фрагменте ракете којом је наводно срушен малезијски Боинг тврдећи да су они произведени у Русији, и да су припадали руској војној јединици и као такви прокријумчарени на територију Украјине и лансирани на авион. Уопште, крива је Русија. То сматрају владе две земље, Аустралије и Холандије чији су држављани погинули у овој трагедији. Али влада Малезије није ништа рекла.

Друго: Малезијци учествују у раду исте комисије у Холандији. А изјава министра саобраћаја ове земље значи да они, који су добро упознати са током истраге, то сматрају благим речима, не баш као «активисти» из исте комисије која је водила емисију са фрагментима мистериозне ракете.

 

И треће: понављам, авион је био,  малезијски (и убијено је 44 грађана ове земље), али све ове године у Малезији није било ни једне званичне оптужбе против Москве.

Тагови: ; ;