Када је спасиоцима јављено да се иза једног комбија данима скрива пас мешанац немачког овчара, нису ни слутили шта ће затећи.

Преплашена луталица је седела јиза возила, а сваки пут када су покушали да остваре већи контакт, почело би да јауче на такав начин да су пожртвовани спасиоци коментарисали да је «плакала као човек», али и да «никада раније нису чули да пас тако вокализује свој страх».

Ипак, нису изгубили стрпљење. Корак по корак и успели су да придобију поверење женке којој су дали име Киша (Раин). Превезли су је колима до прихватилишта, окупали, смирили, повратили веру у људе.

Две недеље касније Рејн је удомила породица Данбар — Алисон, Кајл и Ерни, пас мешанац који јој је веома брзо постао и најбољи пријатељ. Уз комплетну трансформацију током које је од престрашеног бића, постала весело, разиграно куче, добила је и ново име — Сеси Пентс Данбар (Сассy Пантс Дунбар).

Ова прича шаље сннажну поруку о хуманости. Псу који је очигледно преживео тешку трауму је било потребно само мало љубави и пажње да постане весео и разигран.

Танјуг

Тагови: ; ; ; ;