Правна служба предсједника Демократске народне партије упутила је захтев Министарству правде Црне Горе за условни отпуст Милана Кнежевића, како би се скратило издржавање његове четворомесечне затворске казне у Спужу.

 

«Пре два дана је предат захтјев за условни отпуст. Сада Министарство правде има процедуру коју треба да испоштују. То је мало формализма који ће потрајати вероватно пар дана и, у крајњем, треба да одлуче хоће ли да прихвате или да одбију захтев», рекла је Кнежевићев адвокат Андријана Разић за “Слободу”.

Она је казала како верује да су испуњени сви услови за скраћење казне, те да очекује да Кнежевић ускоро буде на слободи.

«Мислим да су се потпуно стекли услови да се Кнежевић отпусти са даљег тока условног задржавања. То је увек дискрециона одлука Кривичног већа. Не постоји никаква гаранција да га морају пустити, нису обавезни, него само постоје услови који се морају испунити да би он могао да тражи отпуст. Министарство правде процењује да ли је неко заслужио условни отпуст или није. Искрено се надам да ће то бити усвојено и да не постоји разлог да буде другачије», истакла је Разић.

Кнежевић je првобитно осуђен на седам месеци затвора, јер је октобра 2015. године, наводно, физички насрнуо на полицајца Миљана Марковића испред Скупштине Црне Горе у Подгорици.

Касније је Виши суд у Подгорици казну смањио са седам на четири месеца затвора.

“Слобода” незванично сазнаје да би се Кнежевић могао наћи на слободи најкасније до 12. јуна.

 

 

Тагови: ;