Циљ: Опстанак Срба у ФБиХ

Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта сматра да стратешки циљ свих српских политичких партија мора да буде опстанак Срба у Федерацији БиХ /ФБиХ/ и борба за његова национална и људска права, због чега је од кључне важности да буде формирана коалиција свих српских странка под називом „Српска листа“.

 

Циљ: Опстанак Срба у ФБиХ

 

„Само јединственим наступом свих српских партија на предстојећим изборима за скупштине кантона и Представнички дом Парламента Федерације БиХ могуће је да Срби изаберу што више легитимних и истинских представника у ФБиХ који ће се активно борити за опстанак свог народа и његова права“, поручио је Линта у писаној изјави за медије.

Линта је напоменуо да је овакав став изнио у сриједу, 6. јуна, у Бањалуци заједно са представницима дела политичких партија из Републике Српске на радном састанку о теми договора око учешћа на општим изборима 7. октобра у Федерацији БиХ.

Он је тада посебно нагласио да све српске политичке партије које имају своје одборе у Федерацији БиХ треба да потпишу коалициони споразум и на тај начин формирају српску листу.

Линта је предложио да се на сљедећи састанак, осим представника српских партија који су били на првом састанку, позову и високи представници других српских партија СДС-а, ПДП-а, НДП-а, Српске напредне странке.

Према његовим ријечима, састанку су присуствовали представници СНСД-а, СП-а, ДНС-а, Завичајних социјалдемократа из Ливањског кантона и Српске демократске странке из Грахова.

Линта је подсјетио да је 23. маја послао отворено писмо председницима српских политичких партија у Републици Српској са апелом да се формира заједничка српска листа свих српских партија који имају своје одборе у Федерацији БиХ.

Коментари: