Седмог јуна су «Бели Шлемови» поставили још један видео који наводно показује последице руског напада на град Зардана у провинцији Идлиб. Као и увек, на снимку је много дима, буке, деце која плачу, дрхтавих руку које држе мобилне телефоне…

На видео снимку се, између осталог, појављује и човек који носи «несвесно» дете. После десет секунди, ово дете се већ само од себе буди и са изразом неразумевања у очима, и гледа око себе покушајући да схвати шта се догађа.

За то време на поду је «рањени» човек, коме нико не помаже, али га зато снимају мобилним телефонима. Одећа рањеног човека је чиста, без трагова прашине, иако је дете које је унето у просторију прекривено прашином. Као и увек, «арапски Холивуд» је препун грешака и недоследности.

Још и Русија не признају «своју страшну и крваву» акцију, јер руски авиони тог дана нису летели изнад Идлиба, и нису наносили ваздушне ударе. Према руском Министарству одбране, у области Идлиб водиле су се «жестоке борбе између великог одреда терористичке организације «Ал-Нусра» и опозиционе групе» Џеиш ел Ахрар уз употребу «тешке артиљерије».

Као што се јасно види на фотографији и видео снимку, снимање је обављено у мраку, па је немогуће утврдити чији су авиони, ако их је уопште и било.

Подсетимо се да је, на пример, пре годину дана, Ратно ваздухопловство САД задао страшан ударац на џамију у селу Ел Џина на граници Алепа и Идлиба, што је довело до масовне смрти цивила, убијено је више од 50 учесника вечерње молитве. Америчка војска је дуже време одбијала да призна ту чињеницу, иако је велики број западних медија известио о овом монструозном злочину.

Сада чак и информативни извори милитанта признају да нема доказа да су руски војни авиони нанели ударе. Иако у врло блиској будућности они обећавају да ће их наћи.

Шта се заправо десило? Покушај да се бестидног фалсификовања или жеља да кривица за смрт цивила препише Русији уместо милитантима?

Израз «Бели шлемови» је већ дуго синонимза очигледне лажима, обмане, дрске и прљаве преваре.

Покушаји «Белих шлемова» да играју на осећања људи код сваког нормалног људског бића изазива само гађење и гнев. У Сирији се води крвави рат против тероризма, а ови нељуди паразитирају на људској несрећи и беди целе нације.

Својим поступцима, такозване организације за «људска права», као што су «Бели шлемови» и «Опсерваторија за људска права у Сирији» само наносе штету обичним грађанима, и скрећу светску пажњу са стварних проблема и потреба сиријског народа.

Свака нормална особа, која се позабавила проблемом, може да разуме праве мотиве ове организације.

Добијајући средства од једног броја западних земаља и Персијског залива, лидери «БШ» и «Опсерватруа за људска права у Сирији» троше милионе долара на снимање различитих инсценираних видеа у циљу негативног медијског извештавања о акцијама сиријске владе и њених политичких и војних савезника, уместо да помажу сиријском народу.

Најгора ствар у овој ситуацији је да ноторна лаж и обмана постаје за САД и њене НАТО савезнике разлог да наносе нове ударе на суверену територију Сирије.

Тагови: ; ; ; ;