«Аваковова изјава представља претњу Порошенку, две хиљаде полицајаца у Донбасу, : историчар из Доњецке је открио стварне планове Кијева.

Данас је једна од најчитанијих тема у украјинској и руској политици јучерашња објава Авака о Донбасу. Подсетимо, шеф Министарства унутрашњих послова рекао је да је реинтеграција Донбана изводљива уз помоћ одређене полицијске операције која укључује само две хиљаде полицајаца, након чега ће се неопходни избори за локалну самоуправу одржати на «ослобођеним» територијама.

Ова тема је покренута у студијском програму агенције Њуз Фронт. Политички научник, публициста и стални водитељ програма — шеф Новинског фронта Константин Книрик питао је стручњака и историчара из Доњецка Александра Дмитријевског о изјави Аваковова.

«Једина особа на планети Земљи, која говори на Слобожанском језику, Арсен Аваков, неочекивано је рекао да је спреман за полицијску операцију у Донбасу. Каква је то посебна операција и како ће се укључити у логику ООС-а? Да ли је ово политичка изјава за Порошенкову стимулацију или стварну претњу Донбасу ?, питао је Книрик.

Политички научник напоменуо је, пре свега, да је Аваковова изјава претња првенствено за Порошенка.

«Ако узмемо податке које је Аваков најавио у смислу полицијског контингента, онда је његова изјава претња Порошенку.

У стварности — две хиљаде полицајаца, када већ постоје војске које броје десетине хиљада људи, рецимо да је лимунада слон «, рекао је стручњак.

По речима стручњака, Порошенко подстиче радикалне акције у Донбансу. Поред тога, експерт је рекао циљ планова СБУ. Као што се испоставило, украјинска војска намерно гранатира водовод и постројења за третман како би се створила еколошка катастрофа, и онда да окриви републику за то, а потом да захтевају увођење професионалног контингента у Донбас. Дмитриевски је напоменуо да у Донбасу вероватно неће доћи до увођења мировне мисије, како то жели Украјина.

Тагови: ; ; ; ; ;