Новорођенче које је осам сати било живо закопано у земљи, спасила је овог уторка бразилска полиција право из гроба. Родбина је девојчицу, тек стиглу на свет, закопала директно у земљу и ван сандука, верујући да је беба рођена мртва

Два полицајца послата су да откопају импровизовану гробницу, како би се дете правилно сахранило. Очекујући да пронађу малени леш, они су рукама уклањали прашину, а онда су зачули како нешто из земље цвили.

Девојчица се, прљава од земље и и даље прикачена за своју пупчану врпцу, борила да дише након што је осам сати провела закопана у земљи. Полиција ју је одмах однела у болницу, где су лекари прочистили њене дисајне путеве и дали јој кисеоник.

Резултати са интензивне неге кажу да беба добро напредује, с обзиром на тежак почетак њеног живота.

Полицији је те вечери био упућен анонимни позив да смрт новорођенчета није на адекватан начин пријављена властима.

Они су прво посетили кућу бебине породице у Канарани у западном Бразилу, где су сазнали да је мајка детета Бразилка индијанског порекла, стара свега 15 година.

Млада мајка рекла је како је била сама у купатилу када је осетила контракције. Беба је, како она тврди, врло брзо изашла, испала на под и пала на главу. Како није плакала, бебина прабака (57) поверовала је да је дете мртво.

Жена се бранила тиме да је испоштовала традицију свога племена, те да је девојчицу завила у тканину и закопала у дворишту. Уверена у исправност свог поступка, породица није оклевала да полицији покаже „гроб», која свакако није очекивала да дете пронађе живо.

Мајка тинејџерка такође је примљена у болницу због компликација после порођаја, док је прабака ухапшена уз оптужбе за покушај убиства, пише Дејли мејл.

Новости онлајн

Тагови: ; ; ; ;