У невремену које је протекле ноћи погодило Херцег Нови оштећено је педесетак кућа, а за све породице којима су током невремена оштећени домови организован је прихватни центар.

Thinkstock

Велика штета причињена је болници Мељине, гђе је оштећен кров рентгенског одељења, поломљена стакла, порушена стабла у парку.

Краткотрајно невреме које је синоћ захватило Тиват оштетило је два мања авиона која су била паркирана на платформи Аеродрома Тиват, преноси РТ ЦГ. «Реч је о авионима тешким преко 6 тона, које је захватила пијавица, што довољно говори о јачини невремена», наводи се у саопштењу Аеродрома Црне Горе.

Олујни ветар, 30 м/с, или преко 100 км/х, захватио је Боку рано јутрос, нешто пре три сата.

У Херцег Новом пијавица је захватила Мељине, Поде и Каменаре. Мељине су по првим налазима са терена херцегновске Комуналне полиције најгоре прошле.

Како преноси Радио Јадран и добар део Болнице Мељине је страдао и како наводе тамо је сада скоро ванредно стање.

Велика штета причињена је болници Мељине, гђе је оштећен кров рентгенског одељења, поломљена стакла, порушена стабла у парку.

Краткотрајно невреме које је синоћ захватило Тиват оштетило је два мања авиона која су била паркирана на платформи Аеродрома Тиват, преноси РТ ЦГ.

«Реч је о авионима тешким преко 6 тона, које је захватила пијавица, што довољно говори о јачини невремена», наводи се у саопштењу Аеродрома Црне Горе.

Олујни ветар, 30 м/с, или преко 100 км/х, захватио је Боку рано јутрос, нешто пре три сата.

Потпуно је демолирана пумпа, кванташка пијаца, велика су оштећења и на ватрогасном дому, порушени су билборди, стамбени објекат је страдао изнад Болнице Мељине, као и ограда болнице.

Ветар је окренуо на кров и два аутомобила а незванично један мештанин је повређен. Доста стабала и грања је поломљено и завршило на путу, па су комуналци интервенисали више пута.

У Подима је ветар открио три куће, а кровови су највише страдали и у Каменарима, где је пао и стуб од струје. Без напајања су остали неки делови општине.

Јак јужни ветар синоћ је, одмах након поноћи, подигао таласе који су достизали 4-5 метара. Невреме је у Чању потопило бродић за превоз туриста», казао је за Радио Бар Славко Бабовић, мјештанин Цања.

Штете има и на плажама, али су власници брзо реаговали и склонили плажни мобилијар.

Биће формирана општинска комисија за процену штете.

http://www.novosti.rs

 

Тагови: ; ; ; ;