Гледаоци у сали Руског дома нису само присуствовали пројекцији филма «Руски реактор», већ се пред њиховим очима одвијао  прави спектакл којим је дочарана историја руског народа.

Најважнији историјски моменти, од абдикације цара, револуције 1917. године, распада Совјетског Савеза и до данашњег дана презентовани су у филму, на начин који никога не оставља равнодушним.

Све патње и победе руског народа,сви падови и устајања, све недаће и покушаји њихових непријатеља да велику Русију баце на колена, покушаји који нису уродили плодом, већ су само били подстрех за проналажење нове снаге и жеље за животом.

Русија није поклекла, чак и када се чинило да је на коленима.

Сопственим снагама се дизала из пепела, као Феникс, док су у ватри остали да горе и у прах се претворе, они који су желели Русију да покоре.

Опубликовано Lola Djordjevic 11 июня 2018 г.

Порука која се кроз цео филм прожима је јачина руског духа.

Упркос свим недаћама, руски народ је проналазио снаге да се уздигне. Да победи. Нижу се успеси у економији, науци, Руси освајају свемиру…

Кроз широки осмех космонаута Јурија Гагарина осликава победу добра над злом, победу православља над мраком и тамом. Филм обилује а светлосним ефектима, игром светла и таме, којом се борба добра и зла верно дочарава.

Ноћни вукови Србије на премијери филма «Руски реактор»(Фото: Лола Ђорђевић)

У „Руском реактору“ нема компјутерске обраде, све је снимано уживо.

Већина сцена је снимана на филмском сету на планини Госфорта на Криму. 35-минутни филм нуди публици уметничко-публицистичку причу са играним сценама, а његов основни циљ је да пробуди поштовање и љубав публике према својој Отаџбини.

«Филм је летопис руске судбине прошлог столећа».

Овако је окарактерисао свој филм Александар Залдастанов Хирург, председник  „Ноћних вукова“ Русије који је и режисер овог филма.

Београђани који су погледали филм кажу да су одушевљени.

«Делује јако  реалистично. И «Руски реактор» треба да буде примењен у Србији».

«Филм је изузетан, оригиналан, у «Хирурговом стилу». Они призазује ону страну која није присутна у светским мас медијима», прокоментарисали су гледаоци за NewsFront — Србија.

Лола Ђорђевић

Тагови: ; ; ; ;