У Сингапур, где се одржава историјски сусрет америчког председника Доналда Трампа и севернокорејског лидера Ким Џонг-уна  из Пјонгјанга стигла три авиона, а верује се да је обезбеђење било смештено у два.

Они ће током Кимовог боравка у Сингапуру обезбедити севернокорејском лидеру сигурне телефонске линије, компјутере и неопходну информатичку безбедност. Поред тога они имају сва пића, храну и цигарете које Ким жели у Сингапуру, а провераваће храну и пиће пре него што му буду послужени.

Како је у понедељак објавио британски Би-Би-Си, Кимови телохранитељи који «џогирају» око његовог блиндираног возила много су више од спектакла.

Кад је у питању безбедност њиховог лидера, Северна Кореја не препушта ништа случају. У Северној Кореји, Кимово обезбеђење делује у три различите линије око њега. 

У Сингапуру, они који трче поред Кимове лимузине и ходају поред њега припадају такозваној канцеларији бр. шест централне партије, познатој као Главна канцеларија ађутаната.

Они се регрутују из Корејске народне армије, морају да буду исте висине као лидер.

Обезбеђење је подвргнуто ригорозним истрагама две генерације уназад, тако да већина припада породици Ким, или нама блиским породицама.

Обично је одевено у западњачка одела и носи кравате, беџеве или значке на реверима. Користе и кодиране фразе.

Кимови возачи увек носе ланене, или кожне рукавице.

Тагови: ; ; ;