Београд је данас домаћин одржавања трилатералног састанка министара енергетике Србије, Мађарске и Бугарске. Пре почетка одржавања трилатералног састанка, министар спољних и спољноекономских послова Мађарске Петер Сијарто се сусрео са министром министром спољних послова Ивицом Дачићем.

Ивица Дачић и Петер Сијарто(фото : Лола Ђорђевић)

Ивица Дачић и Петер Сијарто су разменили смишљења о актуелним регионалним и међународним темама, са посебним освртом на ефекте које миграцијски токови могу да имају на регион.

Сијарто је изразио задовољство због статуса који мађарска национална мањина има у Србији.

Међутим, није све протекло у званичном тону. За то су се побринула оба минстра. Након састанка, министри Дачић и Сијарто су разменили поклоне.

Ивица Дачић и Петер Сијарто(фото : Лола Ђорђевић)

У знак српско-мађарског пријатељства је министар Дачић свом госту и колеги поклонио дрес репрезентације Србије.

Министар Сијарто је на поклон, узвратио поклоном.

Министар Дачић је од свог мађарског колеге добио на поклон кравату, уз напомену, да се нада да ће је министар Дачић «носити приликом њиховог следећег сусрета».

Ивица Дачић и Петер Сијарто(фото : Лола Ђорђевић)

Сусретом двојице министара спољних послова је потврђен висок ниво билатералних односа Србије и Мађарске, наводи се у саопштењу МСП.

Заједнички је оцењено да се свеукупна сарадња две државе континуирано унапређује, као и да су остваривање енергетске стабилности и бољих инфраструктурних веза неки од приоритета у предстојећем периоду.

Министар спољних и спољноекономских послова Мађарске Петер Сијарто се у склупу своје данашње посете Београду у главном граду Србије сусрео са председником Александром Вучићем.  као и министром енергетике Александром Антићем.

 

Тагови: ; ; ;