Жарко Павловић (42) који је синоћ око 18,30 часова, у месту Жупањац код Лазаревца физички напао полицајца Јовицу Николића (28) је ухапшен, саопштило је Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије.

Илустрација, Фото Танјуг

Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је да је полицијски службеник Н. Ј. (1990) нападнут синоћ око 18,30 часова, у месту Жупањац код Лазаревца, од стране неколико лица која су покушала да блокирају Ибарску магистралу.

«Припадници МУП-а ухапсили су П. Ж. (1976), који је нанео ударац у пределу лица полицијском службенику. По налогу тужиоца њему је одређено задржавање до 48 часова и против њега ће бити поднета кривична пријава због сумње да је извршио кривично дело напад на службено лице у вршењу службене дужности», наводи се у саопштењу Министарства.

Како је саопштила полиција, по налогу тужиоца њему је одређено задржавање до 48 часова и против њега ће бити поднета кривична пријава због сумње да је извршио кривично дело напад на службено лице у вршењу службене дужности.

Министар унутраших послова Небојша Стефановић најоштрије је осудио напад на полицијског службеника.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић (Фото : Лола Ђорђевић)

„Овакав мучки напад на припадника Министарства унутрашњих послова, који је обављао редовну дужност на регулисању саобраћаја, је апсолутно недопустив. Зато тражим најстрожу казну за осумњиченог који се усудио да нападне полицајца, јер само тако можемо послати јасну поруку да ће свако ко подигне руку на полицијске службенике добити адекватну казну“ истиче министар Стефановић.

Да подсетимо, у понедељак три мушкарца су ухапшена због сумње да претукли Божидара Милића приликом блокаде код улица Зрењанински пут и Ивана Милутиновића.

МУП Србије/ Њуз Фронт

Тагови: ; ;