Британски поп певач Роби Вилијамс и руска оперска певачица Аида Гарифулина отпеваће дует на церемонији отварања Светског првенства у фудбалу 2018. године, саопштио је редитељ церемоније отварања турнира Феликс Михајлов.

Светско првенство у фудбалу биће одржано у Русији од 14. јуна до 15. јула. У четвртак ће на церемонији отварања турнира учествовати познати британски поп певач Роби Вилијамс и руска оперска певачица Аида Гарифулина. Свечаност ће бити одржана на стадиону „Лужњики“ непосредно пре првог меча Светског првенства између репрезентација Русије и Саудијске Арабије.

„Сама церемонија је саткана од једне музичке нумере, у којој су соло-деоница Робија Вилијамса, солистички део Аиде Гарифулине и њихов дует. У основи је мешавина главних хитова Робија Вилијамса. Пошто је један од симбола Светског првенства перо жар-птице, на отварању ћемо искористити тај елемент: Аида Гарифулина пре дуета са Робијем Вилијамсом долеће на жар-птици“, испричао је Михајлов новинарима.

„Гледаоци на трибинама ће бити непосредни учесници церемоније. Чекамо да одговоре на наше позиве и активно учествују. У неком тренутку, раширићемо заставе по трибинама и формираћемо кореографију, у одређеном тренутку трибине ће се претворити у звездано небо. А све то уз учешће навијача“, рекао је Михајлов.

Он је додао да ће у церемонији отварања учествовати близу 800 људи.

„Радимо у новом формату за светско првенство, церемонија неће бити одржана сат времена пре меча, као што је то било раније, већ ће бити одржана пре самог почетка утакмице. На тај начин ће је видети више гледалаца. Такође је нарочито важно да се не користи ништа што би могло да оштети травњак. На свечаности ће учествовати скоро 800 људи“, рекао је Михајлов.

 

Спутњик

Тагови: ; ; ;