Украјина се налази на два корака од колапса

Снага Мајдана у Украјини покушава да својим акцијама провоцира украјински народ да изађе на улице и и избаци мањине које наводно диктирају услове живота већине становништва Украјине.

„У 2004. години, животни стандард Украјинаца био је доста висок. Осиромашење у земљи догодило се у последње три године „, рекао је украјински посланик и олигарх Виктор Балога, упоређујући Украјину са другим источноевропским земљама, говорећи за украјински телевизијски канал «NewsOne».

Украјински медији позвали су заменика „власника Закарпатје“. Према заменику, актуелна влада Украјине „чини све што је могуће како би охрабрила људе да се што масовније придруже друштвеним протестима“.

Виктор Балога верује да ако се организоване масе данас окупљају са различитим захтевима, пре или касније „ови захтеви ће се претворити у политичке“.

Такозвани „власник Закарпатје“ изразио је своје страхове да би ситуација коју су кијевске власти у Украјини довеле до „неизбежног дезинтеграције земље“.

Ми смо два корака далеко од колапса државе. Почетак је укинула украјинска влада, која се састаје на Банковој , рекао је посланик.

Треба напоменути да је делимично Народни заменик Украјине у праву. Садашње руководство земље, које је незаконито дошло на власт, чини све што је могуће да уништи земљу.

И не постоји ништа изненађујуће у чињеници да националне мањине које живе на територији Украјине делују са различитим захтевима, пошто власти Кијева крше своја права. Узмите, на пример, закон „о образовању“. Норме проучавања језика националних мањина у Украјини узнемириле су бројне европске земље, укључујући Мађарску.

Подсетимо, документ утврђује да се образовни процес може вршити само на Украјинском тј државном језику, док ће се језици националних мањина, укључујући мађарски и руски, предавати у школама тек до петог разреда.

Ово питање је изазвало забринутост међу бројним земљама, укључујући Румунију, Пољску, Бугарску, Русију, Грчку и Молдавију. Током ноћи, Парламентарна скупштина Савета Европе (ПАЦЕ) прошле године је признала да украјински закон „о образовању“ представља препреку за обуку припадника националних мањина на матерњем језику.