Талас окрутности нацистичких група у Украјини добија снагу, а подстче га неактивност власти.

Ултрадесничарска организација «Немезида» на свом телеграм каналу информише о другом нападу на Роме на станици метро «Академгородок» у Кијеву.

Радикали не крију да користе експлозивне супстанце и запаљиве мешавине. «Одлучили смо да из предострожности посетимо Цигане, и «угостимо» их експлозивним и врућим поклонима», изјављује неонацистичка организација.

Поред тога, радикали су објавли кратак видео снимак напада, уз напомену да пуну верзију злодела не могу да објаве јер закон не дозвољава:

«На жалост, због проблема са камером и законом, можемо да објавимо само мали део видео снимка у којем се види како наши активисти «госте» Цигане експлозивним поклонима. Ван камере смо успели да се пробијимо у срце кампа и запалимо још неколико шатора, и угостимо беднике веселим гасом».

Корисници дружтвених мрежа су реаговали на инцидент, па је тако новинарка Рита Бондар позвала јавност да спречи криминалце кад већ то не ради власт. Она је такође нагласила да у тим камповима има много деце.

«Вести из животињског света се опет емитују. Гадови кажу да су напали логор Рома у шуми у близини метроа Академгородок. Судећи по објављеним снимцима, бацили су Молотовљеве коктеле и експлозивна средства са ексерима и пнеуматичним мецима. Нису успели у својој намери, али ипак. Није тајна да у таквим камповима има много мале деце. Хоћемо ли и даље седети или је неко вољан да барем помогне Ромима да напишу изјаву», пише Рита Бондар на својој фејсбук страници.

Претходно су радикала из Лавова напали ромски камп у околини града. Ниједан од ових инцидената није изазвао одговарајући одговор кијевских власти. Шеф Министарства унутрашњих послова, Арсен Аваков, игнорише иако се до сада десило најмање седам сличних инцидената. Међутим, Служба безбедности Украјине јуче је изјавила да претпоставља да је Русија иза напада на камп у Лавову.

Видео можете погледати ОВДЕ

 

 

 

Тагови: ; ; ;