На захтев Израела, Твитер блокирао налоге Хамаса и Хезболаха

Друштвена мрежа Твитер је забранила или блокирала најмање 35 налога повезаних с исламским екстремистичким организацијаима, палестинским Хамасом и либанским Хезболахом после апела израелских званичника.

На захтев Израела, Твитер блокирао налоге Хамаса и Хезболаха

Сада приступ тим налозима није могућ из Израела, али су још увек доступни изван те земље.

Затварање је захтевао израелски министар јавне безбедности Гилад Ердан, претећи судским поступком ако се Твитер не повинује, пренели су израелски медији.

„Омогућавање терористичким организацијама да делују слободно и шире своју поруку путем ваше платфоме могло би бити кршење израелског закона који се тиче обезбеђивања подршке терористичким организацијама“, написао је Ердан у писму Твитеру.

Он је додао да „уз то Израел попут многих других земаља тренутно усваја закон на основу кога ће се кажњавати интернет компаније који се не повинују захтевима судских тела или полције да уклоне терористички садржај“.

Ердан и други израелски званичинци критикују Твитер јер оклева да уклони налоге повезане с екстремистичким организацијама.

С Твитера су уклоњени налози „укључујући имена лидера Хамаса Исмаила Ханијеа, Каледа Мешала, Изака ал Ришка, Салаха Бардавила“ и других, наводи се у извештајима израелског Миистарства унутрашње безбедности.

Коментари: