Организована кампања насиља над Србима на КиМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић најоштрије је осудио јутрошњи напад на српске младиће у селу Прилужје код Вучитрна и затражио од надлежних органа и међународне заједнице да у најхитнијем року пронађу починиоце и спрече даљу ескалацију насиља над Србима на Косову и Метохији.

Организована кампања насиља над Србима на КиМ

„Након недавног рањавања Александра Јефтића у Сувом Долу и јутрошњег рањавања српског младића у Прилужју сасвим је јасно да је у току организована кампања насиља над Србима у покрајини, и да је неопходно предузети најодлучније мере како би се спречило да екстремисти угрозе годинама грађен мир”, навео је Ђурић у саопштењу.

Космет: Србин избоден ножем у Прилужју

Он је истакао да привремене институције самоуправе у Приштини морају да се, уколико не желе неконтролисану ескалацију насиља на Косову и Метохији, јасно ограде од бруталних и подмуклих етнички мотивисаних напада на Србе и да ангажују све капацитете како би злочинци били приведени правди.

„Очигледно противници мира и суживота на Косову и Метохији на овај начин настоје да поткопају настојања да се проблеми на терену решавају мирним средствима и дијалогом и да код Срба у покрајини изазову страх и немир”, оценио је Ђурић.

Према његовим речима, јутрошњи напад је још једна потврда неуспеха дела међународне заједнице да готово две деценије од завршетка ратних сукоба на Косову и Метохији успостави владавину закона и услове за сигуран и достојанствен живот српског народа.

Младић српске националности избоден је јутрос ножем у Прилужју, српском селу у општини Вучитрн.

Он је задобио више убода у пределу обе стране грудног коша и леђа, а како наводе медији, нападачи су покушали да нападну и његовог брата користеци „неку врсту спреја”.

Танјуг

Коментари: