Одлука Црне Горе да пошаље два официра у мисију КФОР на Косову је исправна и једина могућа, изјавио је министар одбране Предраг Бошковић и додао да «Црна Гора није издала Србију, јер није део Србије да би могла да је изда».

Он је то рекао у интервјуу за Радио Црне Горе и при томе се позвао на изјаву председника Србије Александра Вучића, који је рекао да је КФОР највећи гарант стабилности и безбедности српске заједнице на Косову, преноси РТЦГ.

«Не видим како би онда одлука Црне Горе могла бити против тога ако је комплетна мисија у циљу очувања српске заједнице на Косову», рекао је Бошковић.

Бошковић је рекао и да је изјава министра одбране Србије Александра Вулина да одлука Црне Горе о слању војника на Косово није пријатељска, «емотивна и лична, пре него утемељена у стварности и аргументима».

«Сматрамо да треба активно да се укључимо у питање регионалне безбедности. Желимо да изнутра видимо стање безбедности на Косову. Због тога је та наша одлука исправна и једина могућа. Схватамо и фрустрираност опозиције по том питању», рекао је Бошковић.

http://www.novosti.rs/

 

 

 

 

 

Тагови: ; ; ;