После велике борбе у четвртфиналу Светског првенства и испадања на пенале од репрезентације Хрватске, руски навијачи су и поред тога изашли на улице и поносно махали заставама своје земље.

Ponos, sreća zbog uspeha i tuga zbog tesnog poraza preplavili su rusku prestonicu.Atmosfera na ulicama Moskve posle utakmice Rusija-Hrvatska.

Опубликовано Sputnik Србијa Суббота, 7 июля 2018 г.

Градске власти у Москви су обећале да ће затворити ужи центар града за саобраћај и пустити пешаке да прославе велики успех који је фудбалска репрезентација на челу са Черчесовом остварила, без обзира на исход овог меча.

Иако је пораз био болан, иако је Русија била на прагу новог чуда – пласмана у полуфинале – иако је пенал-серија одлучивала о победнику, у правом напетом фудбалском трилеру, народ је смогао снаге да поносно подигне главу и прошета улицама главног града, узвикујући: „Русија, Русија“.

Бити међу осам најбољих на свету свакако није мала ствар. А посебно не за „баћушке“, које нису фудбалска велесила. Лепо су прославили успех којем се нису надали. А и те како су га заслужили.

https://rs.sputniknews.com/

Тагови: ; ; ;