Вучић: Слање црногорских војника на КиМ није пријатељски чин

Председник Србије Александар Вучић каже да не би било шта карактерисао тешким речима, али је оценио да свакако није пријатељски чин то што Црна Гора шаље своје војнике на Космет. Упозорио је да његови политички противници оспоравањем референдума о КиМ „руше“ шансу да добијемо више него што имамо данас. Поручио је и да оптужбе да се Србија пљачка уговорима са Кинезима без тендерске процедуре, долазе управо од оних који су опљачкали земљу.

Вучић: Слање црногорских војника на КиМ није пријатељски чин
Александар Вучић (Фото Лола Ђорђевић)

Александар Вучић је подсетио да је премијер Црне Горе Душко Марковић, приликом посете Београду и у разговору са њим, рекао да Црна Гора разуме колико је КиМ болно и тешко питање за Србију и да ће се односити према њему са посебном пажњом, узимајући у обзир и интересе Србије, и оно што Србија каже.

„Нити су нас питали… Они су суверена држава, они могу то, али знају какав је наш став у случају КиМ. То што ће они нешто тако значајно да раде, један, два или три њих, то је безвезе, то ничему не служи, осим да они испуне задатак који су добили од НАТО-а“, рекао је Вучић новинарима након обиласка компаније „Телеоптик“.

Председник Вучић је оценио да слање црногорских војника на КиМ није нарочито пријатељски гест.

„Напред, момци, ви радите свој посао. Ми знамо да то није нарочито пријатељски гест према Србији. Ми ћемо свој посао да радимо, и то је то. Нема велике филозофије, а да нас терате да кажемо како је то дивно… и сад ћете ви са том двојицом да сачувате наше манастире… ту причу неком другом причајте“, рекао је Вучић.

Танјуг

Коментари: