Кремљ не сматра да је ситуација око фудбалера Домагоја Вида питање за Кремљ: то није о политици, већ о фудбалу, главно је што је игра била поштена, рекао је новинарима портпарол председника Русије Дмитриј Песков.

„То није питање за нас. Игра је била поштена и то је главно. Овде се сада не ради о политици, већ о фудбалу. Русија је изгубила од репрезентације Хрватске и ми честитамо нашим фудбалерима на одличној игри и хрватској репрезентацији која је прошла даље“, рекаo је Песков.

Репрезентација Хрватске је у суботу у Сочију након извођења једанаестераца победила репрезентацију Русије на утакмици четвртине финала Светског првенства у фудбалу. Касније се на интернету појавио снимак на коме одбрамбени играч хрватске репрезентације Домагој Вида узвикује „Слава Украјини“, а члан хрватске делегације Вукојевић додаје: „Ово је победа за Динамо и Украјину“. Оба Хрвата су раније играла за Динамо из Кијева. Хрватски фудбалски савез суспендовао је Вукојевића од даљег рада на Светском првенству у Русији.

Тагови: ; ; ; ; ; ;