Јутрос почела трећа фаза операције спасавања преостала четири дечака и њиховог тренера из поплављене пећине на северу Тајланда. Званичници најављују да ће сва петорица бити извучена током дана.

Шеф спасилачке мисије је изјавио да је 19 чланова спасилачке екипе ушло у пећину. Он је додао да се нада да ће данашња акција спасавања протећи брже, преноси Ројтерс.

Истовремено је објављено и да ће резултати медицинских прегледа досад извучених дечака бити познати за „24 до 48 сати“.

У јучерашњој акцији спасавања из пећине у Тајланду извучена су четири дечака, колико и претходног дана, потврдили су представници тајландске морнарице.

Један од чланова породице дечака рекао је за Си-Ен-Ен да родитељи не знају ко је од дечака извучен из пећине, а ко је још увек у њој. Њихова имена нису објављена из поштовања према породицама дечака који се још налазе у пећини.

Група од 12 дечака и њихов тренер налазили су се у пећини од 23. јуна.

Нађени су након више дана потраге, у коју су се укључили и највећи специјалци. Када су нађени, цела планета прати њихово стање и акцију спасавања, јер је одмах било јасно да ће то ићи веома тешко, јер се дечаци налазе у забаченом делу пећине која је попут лавиринта, али поплављеног водом. 

Спутњик

Тагови: ; ; ;