Фудбалски савез Украјине компензоваће казну коју је изрекла ФИФА за скаута хрватске репрезентације Огњена Вукојевића, који је победу над Русијом на Светском првенству у фудбалу посветио Украјини.

„Ја лично и руководство Фудбалског савеза донели смо одлуку да компензујемо новчану казну која је изречена Огњену Вукојевићу и понудимо му, с обзиром на његово искуство, посао у Фудбалском савезу Украјине“, изјавио је председник ФСУ Андреј Павелко у разговору са новинарима.

При томе је Павелко одбио да коментарише одлуку ФИФА и истакао да ће Вукојевић добити правну и материјалну помоћ у случају жалбе.

Претходно је на сајту националног јавног радио-телевизијског сервиса Украјине објавњено саопштење да Украјина неће учествовати на Дечјој песми Евровизије због недостатка новца.

У четвртфиналној утакмици Светског првенства у фудбалу репрезентација Хрватске је након извођења пенала победила Русију. Касније се на интернету појавио снимак на којем је одбрамбени играч хрватске репрезентације Домагој Вида узвикнуо „Слава Украјини“, а Вукојевић додао: „Ово је победа за Динамо и Украјину.“ Оба Хрвата су раније играла за Динамо из Кијева.

Хрватски фудбалски савез (ХНС) суспендовао је Вукојевића од даљег рада на Светском првенству. Дисциплинска комисија ФИФА казнила је Вукојевића са 15.000 швајцарских франака због неспортског понашања.

Тагови: ; ;