Више од 150 хиљада Украјинаца оборило је рејтинг званичне странице ФИФА на Фејсбуку.

Талас негативних коментара из Украјине оборио је званичну страницу ФИФА. У нападу је учествовало више од 150 хиљада корисника. Заједничким напорима они су смањили оцену странице са 5 на 1,3 звездица, оставивши притом огроман број љутитих коментара. Скоро сви коментари су садржали једну од наведених фраза: „Слава Украјини!“, „Свака част Види!“, „Срамота ФИФА!“.

На овакав начин украјински фудбалски навијачи су изразили своје незадовољство санкцијама које је Међународна фудбалска организација донела против хрватског фудбалера Домагоја Вида и помоћника тренера Огњена Вукојевића.

Репрезентација Хрватске је у суботу у Сочију након извођења једанаестераца победила репрезентацију Русије на утакмици четвртине финала Светског првенства у фудбалу. Касније се на интернету појавио снимак на коме одбрамбени играч хрватске репрезентације Домагој Вида узвикује „Слава Украјини“, а члан хрватске делегације Вукојевић додаје: „Ово је победа за Динамо и Украјину“. Оба Хрвата су раније играла за Динамо из Кијева. Хрватски фудбалски савез суспендовао је Вукојевића од даљег рада на Светском првенству у Русији.

 

 

Спутњик

Тагови: ; ; ;