Хрватска репрезентација се нада да ће је руски навијачи подржати током полуфиналног меча Светског купа са Енглеском, рекао је тренер «коцкастих» Златка Далић. Он је захвалио Русији на топлој добродошлици, а хрватски навијачи су данас развили хрватску заставу на којој је на руском написано «хвала» и скандирали «Русија, Русија».

Међутим, после видео снимка који се на друштвеним мрежама појавио после победе Хрватске над Русијом, и у коме Домагој Вида кличе «Слава Украјини» и говори да је победу посветио украјинским пријатељима, однос Руса према хрватској репрезентацији се још више променио.

РУСКИ НОВИНАР: Следећи пут ПОТОМЦИМА УСТАША пустити «БОЖЕ ПРАВДЕ»!

На друшвеним мрежама, Руси коментаришу да ће радије, после таквог понашања навијати силом прилике и за Енглезе, него за Хрвате. Неки чак додају да ће понети српску заставу или само окренути руску наопако, а други су већ увелико научили српску химну «Боже правде».

Чини се да је потез Домагоја Виде, натерао Русе да науче више и масовније о хрватској историји, али и о односима Србије и Хрватске.

Издвајамо неке од коментара Руса са друштвених мрежа:

Напред Енглеска! Усташе и бандеровци дома!

 

 

Не волим оне који се окрећу «како ветар дува». Сада лижу то што су сами «за*рали». Издајници, какви су раније били, таквим су и остали..

 

 

Ја сам из Грчке. Грчка, Русија, Србија — то су браћа. А ови, као што су раније били издајници и слуге фашиста, таквим су и остали.

 

Напред, Енглеска. Иако нисам до сада навијао за Енглеску! Али мрзим провокаторе и изроде Хрвате.

 

Обавезно ћемо вас подржати. Већ смо спремили заставе Србије. Да, лепо сте рекли (ред. -тренер Хрватске) — фудбал зблжава људе, али само оне које су духом блиски. Са таквима, који нам пљују на душу се путеви раздвајају.
Је л’ сте спремили заставе Србије? -Преокренућемо руску заставу и ето! Исте боје, иста крв, иста вера. Русија-Србија! -Да. Спремно! И транспарент Косово је Србија. — Спремни смо и химну Србије да певамо. — Боље (транспарент -ред.) «Република Српска Крајина је Србија»

 

(ВИДЕО) УКРАЈИНСКИ НЕОНАЦИСТИЧКИ батаљон поздравио ХРВАТСКУ репрезентацију: «Слава Украјини, За дом спремни!»

Тагови: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;